Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και φράουλες στην πρόληψη του Διαβήτη
Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και φράουλες: τα συστατικά μιας αμαρτωλής απόλαυσης, ειδικά για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά. Κι όμως η «αμαρτωλή τριάδα» μπορεί να δρα πρoστατευτικά από τον διαβήτη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή μπορούν να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται σε φυτά, καθώς επίσης και στο τσάι, το κόκκινο κρασί και τη σοκολάτα και δρουν προστατευτικά ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της υπέρτασης, ορισμένων μορφών καρκίνου και της άνοιας. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο East Anglia και King’s College του Λονδίνου αποκαλύπτουν με τη μελέτη τους, ότι η πρόσληψη φλαβονοειδών σε υψηλή ποσότητα συνδέεται με χαμηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κύρια προστατευτική επίδραση προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, οι οποίες βρίσκονται στις φράουλες, τα φραγκοστάφυλα, τα βατόμουρα, τα κόκκινα